Новий проєкт академічної мобільності Еразмус+ для розвитку співпраці НН ІЕЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського та Університету прикладних наук Гамма-Ліпштадта

Міжнародний офіс НН ІЕЕ з радістю інформує студентів та співробітників про підтвердження фінансування нового проєкту академічної мобільності за програмою Європейського Союзу Еразмус+ для реалізації у 2023-2025 рр.

Координатором проєкту виступив Університет прикладних наук Гамма-Ліпштадта, сучасний німецький університет з потужною матеріально-технічною базою та активними контактами з промисловими підприємствами Рурського регіону у федеральній землі Північний Рейн-Вестфалія.

У 2019 році було підписано Меморандум про взаєморозуміння стосовно співпраці між КПІ ім. Ігоря Сікорського, НН ІЕЕ та Університетом прикладних наук Гамма-Ліпштадта. Завдяки цьому партнерству було успішно реалізовано навчальний візит групи магістрантів кафедри електропостачання НН ІЕЕ до Німеччини за підтримки Німецької служби академічних обмінів.

Новий проєкт Еразмус+ (КА171) націлений на розвиток співпраці НН ІЕЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського та Університету прикладних наук Гамма-Ліпштадта. Університети мають на меті сприяти німецько-українській співпраці задля практично-орієнтованої та новітньої освіти інженерів-електротехніків. Основні задачі за проєктом:

  • встановлення нових та розвиток існуючих контактів між студентами та викладачами обох університетів;
  • поширення предметно-орієнтованих знань у сфері електроенергетики та енергетичного менеджменту;
  • досягнення кращого розуміння українськими студентами економічного, політичного та культурного життя в Німеччині з основним фокусом на трансформації електроенергетичної галузі.

За додатковою інформацією про проєкт можна звертатися до координатора академічної мобільності НН ІЕЕ Юлії Чернецької (j.chernetska-iee@lll.kpi.ua).

Важливі посилання:

  1. Проєкти академічної мобільності у сфері вищої освіти. Національний Еразмус+ офіс в Україні. URL: https://erasmusplus.org.ua/opportunities/mozhlyvosti-dlya-organizaczij/proyekty-akademichnoyi-mobilnosti-u-sferi-vyshhoyi-osvity/
  2. Міжнародний офіс. Університет прикладних наук Гамма-Ліпштадта. URL: https://www.hshl.de/en/international-office/
  3. Міжнародний проєкт «Навчальний візит групи українських студентів до Німеччини: німецько-українське співробітництво задля практично-орієнтованої та новітньої освіти інженерів-електротехніків». Міжнародний офіс НН ІЕЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського. URL: https://io.esiee.kpi.ua/study-visit-for-group-of-ukrainian-students-to-germany-german-ukrainian-cooperation-for-the-practice-oriented-and-advanced-education-of-power-engineers/

Author: Vadim