«Росатом» урізав платню колаборантам на Запорізькій АЕС на 45%

Працівникам окупованої російськими військами Запорізької АЕС, які підписали контракти з «Росатомом», самопроголошене «керівництво» станції зменшує зарплатню майже вдвічі – на 45%.

«Пояснюють це тим, що Запорізька АЕС зупинена, її блоки не експлуатуються, а тому і всі гроші виплачувати немає потреби», – повідомляє пресслужба «Енергоатома» у Telegram.

В українській компанії зазначили, що раніше загарбники анонсували скасування трудового стажу і відпусток, зароблених в українському ВП ЗАЕС тими працівниками, які перейшли на бік ворога.

«Отже, загарбники не змигнувши оком порушили свої ж обіцянки, які давали атомникам Запорізької станції, переманюючи їх на бік РФ», – наголошується у повідомленні.

З огляду на це «Енергоатом» закликає співробітників станції не підписувати жодних контрактів із ворогом. У держкомпанії також запевнили, що персонал Запорізької АЕС, який в умовах окупації продовжує зберігати вірність Україні, отримає всі обіцяні виплати. Зокрема, йдеться про заробітну плату, винагороди за підсумками 2022 року та премії.

Також у «Енергоатомі» обіцяють працівникам Запорізької АЕС додаткові премії, які будуть виплачені після деокупації м. Енергодар та звільнення Запорізької АЕС. Як повідомлялося, за даними «Енергоатома», станом на початок року контракти з нелегітимною компанією «Росатому» підписали близько 650 працівників Запорізької АЕС.

Нагадаємо, 5 жовтня російський президент Путін своїм указом доручив передати окуповану Запорізьку АЕС у федеральну власність РФ. Для цього у Росії вже створили компанію «Эксплуатирующая организация Запорожской АЭС».

Пізніше колишній заступник головного інженера Запорізької АЕС Юрій Чернічук, який перейшов на роботу до окупантів заявив, що окуповану Запорізьку АЕС залишили близько 50% персоналу, тобто понад 5 тис. осіб.

Author: Vadim