Велика Британія оголосила про другий пакет підтримки розслідуванню військових злочинів в Україні

Віце-прем’єр-міністр Великої Британії Домінік Рааб 6 червня 2022 року оприлюднив другий пакет підтримки для розслідування військових злочинів в Україні Міжнародним кримінальним судом (МКС).

Про це йдеться в повідомленні британського уряду. На додаток до фінансування в розмірі 1 млн. фунтів стерлінгів, наданого на початку цього року, буде запропоновано спеціальну юридичну та поліцейську групу для підтримки розслідування.

Туди входитиме спеціальний офіцер поліції, дислокований в Гаазі, який надасть МКС швидкий доступ до подальшої британської поліції та військової експертизи. Сім британських юристів, які мають великий досвід у сфері міжнародного кримінального права, запропонували допомогти виявити докази та притягнути до відповідальності винних у воєнних злочинах.

«Російські війська повинні знати, що вони відповідатимуть за свої дії, а світова спільнота працюватиме разом, щоб забезпечити справедливість», – сказано в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що Національний банк України 18 травня отримав від Міністерства закордонних справ і справ Співдружності націй та розвитку Великої Британії 5 млн. фунтів стерлінгів (або понад 182 млн. грн.) на спеціальний рахунок, відкритий для підтримки Збройних Сил України.

Author: Vadim