Термін реєстрації на участь у НМТпродовжено до 19 квітня.

Завдяки освітянам і технологіям дистанційного навчання, наперекір труднощам у більшості регіонів, вдається організувати освітній процес.

Нагадаю, що 1 квітня відбулася презентація моделі вступу у 2022 році. Аби вступити до омріяного університету, кожен охочий має можливість складати національний мультипредметний тест (НМТ). Для його проходження необхідна реєстрація на участь.

Наразі в деяких регіонах безпекова ситуація продовжує бути напруженою. Саме тому термін реєстрації на участь у НМТ продовжено до 19 квітня.

 

Роз’яснення про зміст, структуру й оцінювання блоку НМТ з української мови

Цього року у зв’язку з жорстокою війною рф проти України було прийнято рішення про одноразову зміну алгоритму вступної кампанії.

Для організації безпечного, цифровізованого та прозорого випробування передбачено проведення національного мультипредметного тесту (НМТ), який дозволить створити рівний доступ, забезпечити об’єктивність і мінімізувати корупційні ризики.

Український центр оцінювання якості освіти підготував роз’яснення (https://testportal.gov.ua/skladnyky-natsionalnogo-multypredmetnogo-testu-ukrayinska-mova/) про зміст, структуру й оцінювання блоку НМТ з української мови.

Упродовж наступних двох тижнів будуть роз’яснення про блоки з математики та історії України, а вже наприкінці квітня ви зможете ознайомитися з демонстраційним варіантом НМТ.

Поглибити знання з української мови можна відвідуючи онлайн-уроки, які проводять ваші вчителі, а також уроки Всеукраїнської школи онлайн (https://lms.e-school.net.ua/). Крім цього, ви можете відвідувати офлайн-заняття, якщо дозволяє безпекова ситуація. Для самостійного тренування можна використовувати матеріали (https://mon.gov.ua/ua/osvita/zagalna-serednya-osvita/nacionalnij-multipredmetnij-test) попередніх років.

 

Єдина мова навчання — українська

Це норма закріплена законом (https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/1556-18#n825) і контракту, за яким викладачів та викладачок приймають на роботу.

У КПІ розуміють, що жодних відмовок та альтернатив бути не може (https://t.me/sr_kpi/2604). Всі, хто проводять пари й дають завдання російською, мають згадати мову чи шукати інше заняття.

Якщо зустрічаєшся із порушенням — пиши у @KPISupport

Author: Vadim