Рада розмежувала повноваження МВС та ДСНС у сфері цивільного захисту

Верховна Рада розмежувала повноваження Міністерства внутрішніх справ (МВС) і Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДСНС) у сфері цивільного захисту.

 

Відповідно до законопроекту №5847, ДСНС є центральним органом виконавчої влади, який забезпечує формування державної політики в галузі цивільного захисту.

Водночас МВС, згідно з чинним законодавством, є головним органом у системі центральних органів виконавчої влади, який формує політику у сфері цивільного захисту.

Дотепер у низці законодавчих актів не було врегульовано питання щодо визначення повноважень органу, що формує державну політику у сфері цивільного захисту, та органу, що реалізує державну політику у сфері цивільного захисту.

Ухвалений законопроект було розроблено з метою розмежування повноважень Міністерства внутрішніх справ України та Державної служби України з надзвичайних ситуацій у сфері цивільного захисту на законодавчому рівні.

Як повідомляли Українські Новини, на сайті ДСНС запустили інтерактивну карту з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів.

Author: Vadim