Психологи ДСНС України і Польщі налагоджують співпрацю

Сьогодні відбулась робоча зустріч між спеціалістами психологічних служб ДСНС України та Республіки Польща. Саме психологи Польщі запропонували нашим колегам допомогу у проведенні навчальних програм і короткотермінових тренінгів для українських психологів.

У ході он-лайн зустрічі були обговорені нагальні питання, які допомогли б нашим спеціалістам покращити свої знання і тим самим бути більш корисними для рятувальників України та постраждалого внаслідок війни населення.

Крім того, польські колеги люб’язно погодились поділитись навчальним матеріалом з питань підтримки людей в кризових ситуаціях.

«Психологи ДСНС України, живуть або змушені були виїхати із зони бойових дій. Вони, на превеликий жаль, на собі відчувають вплив травматичних процесів, що відбуваються і з населенням, і з особовим складом пожежно-рятувальної служби, – зауважив керівник психологічної служби ДСНС України Анатолій Сичевський. – Тому дуже і дуже важливо в першу чергу усвідомити свої реакції, свої почуття, набути навичок самодопомоги і тоді такий фахівець буде ефективний. Але цьому потрібно навчитися, саме цьому та багато іншому ми будемо вправлятись з польськими колегами.»

Author: Vadim