Найбільша біржа фрілансу у світі заблокувала користувачів із РФ та Білорусі

Глобальна платформа для пошуку віддаленої роботи Upwork заморозила акаунти користувачів, які фізично перебувають у Росії та Білорусі. У листі зокрема, пропонується фрілансерам переїхати в іншу країну, щоб відновити доступ до платформи.

«Відсьогодні ми призупинили доступ до вашого облікового запису Upwork, оскільки наші записи показують, що ви перебуваєте в одній із цих країн (Росія чи Білорусь, – ред.)», – йдеться у листі. Також у листі міститься посилання на інструкцію з повернення облікового запису до роботи після релокації. Зараз клієнти з цих країн не можуть створювати нові облікові записи, укладати нові контракти та відображатися в пошуку.

«Upwork – найбільша біржа фрілансу у світі. IT-фахівці, маркетологи, спеціалісти інших цифрових професій знаходять безліч клієнтів через Upwork. Сотні мільйонів доларів надходили до гаманців фахівців РФ від клієнтів з усього світу щомісяця. Закриття Upwork – це понад 100 000 громадян, які втратять роботу в IT. Тільки через те, що вони мовчать, коли їхній диктатор убиває жителів нашої країни», – прокоментував тоді міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Author: Vadim