Міненерго анонсувало пілотний проєкт з переведення енергетичного обладнання на новий клас напруги

Миколаївська область стане пілотною для реалізації проєкту відновлення пошкоджених об’єктів енергетичної системи України, одним з етапів якого стане перехід на більш сучасне та енергоефективне обладнання класу напруги 20/0,4 кВ замість 10/0,4 кВ, що використовується зараз.

Проєкт буде реалізовано в рамках Меморандуму про співробітництво, укладеного з Міжнародним енергетичним кластером у жовтні минулого року, повідомляє пресслужба Міністерства енергетики.

Першочергово використовувати нове обладнання з іншим класом напруги планується на територіях, що найбільше постраждали внаслідок активних бойових дій.

«Проєктна документація вже розробляється представниками Міжнародного енергетичного кластеру. Технічні фахівці АТ «Миколаївобленерго» планують відвідати Литву, аби ознайомитися з особливостями використання та перевагами такого обладнання», – зазначається у повідомленні.

Міжнародний енергетичний кластер – об’єднання семи підприємств, які виробляють та постачають енергетичне обладнання, металоконструкції, виконують проєктні, будівельно-монтажні та пусконалагоджувальні роботи, роботи в галузі енергетики та телекомунікацій, а також п’яти партнерських наукових установ, які здійснюють діяльність у сфері енергетики. Члени МЕК та наукові партнери працюють над спільними проектами в Україні, Литві, Німеччині та інших країнах ЄС.

Author: Vadim