Розвиток співпраці НН ІЕЕ КПІ ім. Ігоря Сікорського та Університету прикладних наук Гамма-Ліпштадта

На фото зліва на право: Юлія Чернецька, проф. Клаус Пантке, проф. Зоя Руновська, проф. Оксана Вовк

У рамках реалізації цілей проєкту академічної мобільності Еразмус+ (КА1), відбувся робочий візит до Університету прикладних наук Хамма-Ліппштадта (далі – HSHL) директорки НН ІЕЕ проф. Оксани Вовк та координаторки академічної мобільності НН ІЕЕ Юлії Чернецької.

Програма стажування включала робочі зустрічі з керівництвом університету, співробітниками міжнародного офісу, професорами та студентами HSHL, а також відвідування лабораторій університетського кампусу в місті Хамм.

Офіційна зустріч із президенткою HSHL проф. Кірою Кастел (Prof. Dr.-Ing. Kira Kastell) засвідчила підтримку розвитку співпраці HSHL з КПІ ім. Ігоря Сікорського на найвищому рівні. Конкретні напрямки подальшої роботи обговорювалися з віце-президентом з науки та трансферу проф. Клаусом Пантке (Prof. Dr.-Ing. Klaus Pantke). Серед першочергових задач, що дозволять розвинути співпрацю університетів у науковій та освітній сферах: спільна підготовка проєктних пропозицій на конкурси європейських міжнародних програм та конкурс інноваційних стартап проєктів Sikorsky Challenge, гостьові онлайн-лекції викладачів обох університетів.

Предметні дискусії для обговорення напрямків подальшої співпраці відбулися з викладачами HSHL:

  • проф. Андраш Біско ( Dr.-Ing. András Biczó), керівник відділу Хамм-2, сфера досліджень – виробництво та виробничі технології;
  • проф. Олександра Саша Буквич-Шефер ( Dr.-Ing. Aleksandra Sasa Bukvic-Schäfer), сфера досліджень – електроенергетика;
  • проф. Маркус Кюнтке ( Dr.-Ing. Marcus Kiuntke), сфера досліджень – біоенергетична інженерія з акцентом на біогаз;
  • проф. Мирто Лейс (Prof. Dr. Myrto Leiss), сфера досліджень – управління персоналом;
  • проф. Робін Нанкессер ( Dr. Robin Nunkesser), сфера досліджень – мобільні застосунки;
  • проф. Зоя Руновська ( Dr. Zoia Runovska), сфера досліджень – прикладна математика.

HSHL має дуже сучасну лабораторну базу для виконання досліджень та якісної практичної підготовки інженерів. Проф. Андраш Біско разом зі співробітниками свого підрозділу продемонстрував технічне оснащення лабораторій відділу Хамм-2. Детальніше про лабораторії енергетичного спрямування розповів Генріх Техріб (Heinrich Techrieb). Керівник лабораторії M.A.V.E.L. науковий співробітник Маркус Штукерт (Markus Stuckert) розповів про проєкти віртуальної, доповненої та змішаної реальності, над якими працює його команда. Крістіан Бекман (Christian Beckmann) представив можливості лабораторії прототипування, в якій працює разом зі студентами.

Під час зустрічей зі студентами, що навчаються на бакалаврській освітній програмі «Енергетичні технології та оптимізація ресурсів» та на магістерській освітній програмі «Управління продуктами та активами», Юлія Чернецька представила інформацію про релевантні освітні програми кафедри електропостачання НН ІЕЕ, теми випускних робіт студентів.

Особливості реалізації поточного проєкту академічної мобільності Еразмус+ обговорювали під час робочих зустрічей з представниками міжнародного офісу HSHL: паном Йоханесом Ценке (Johannes Zenke), пані Брітою Морцик (Britta Morzick), паном Джуліаном Тодтом (Julian Todt). Проєктом передбачена переддипломна практика для студентів НН ІЕЕ. Для розвитку співпраці між університетами студентів НН ІЕЕ запросили взяти участь у літній школі, яку організовує HSHL у липні цього року.

Author: Vadim