У Львові та області знищені майже всі електропідстанції

У Львові та області внаслідок російських обстрілів зруйновані майже всі електропідстанції. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий, передає РБК-Україна.

«Щоб ви розуміли, у нас знищені практично всі електропідстанції в межах Львова і області. Тому електропостачання є великою проблемою, але наші електрики знаходять нестандартні кмітливі рішення, тому промисловість і ці установи, які мають забезпечити місто, працюють. Так, мешканці страждають, але всі чітко знають, які коли є графіки відключень», – зазначив він в інтерв’ю агентству.

За його словами, у межах міста та області достатньо багато руйнувань. Як правило, це об’єкти критичної інфраструктури. «Кожен з цих об’єктів має свого власника, це державні інституції. Частина цих об’єктів все ще функціонує. Велика частина, на превеликий жаль, не піддається відновленню, тому треба заново все перебудовувати», – додав мер Львова.

Як уточнив Садовий, у середньому у Львові є світло по пів дня. У пріоритеті електропостачання до виробництв, медичних установ, всіх закладів, що забезпечують функціонування міста.

«Звичайно побудована система генерації, кожна наша установа має подвійний запас і дизель-генерації, і вибудована альтернатива, що кожна наша установа має твердопаливні котельні у разі потреби, якщо буде виведена з ладу централізована система теплопостачання», – сказав він.

Author: Vadim