Держенергоефективності та КПІ ім. Ігоря Сікорського продовжили співпрацю щодо підвищення науково-освітнього потенціалу у сфері енергоефективності

Т.в.о. Голови Держенергоефективності Костянтин Гура та Перший проректор Національного технічного університету України “Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського” Юрій Якименко продовжили партнерство, закріпивши своїми підписами відповідний Меморандум.

«Для нас велика честь співпрацювати із одним з найбільших в Європі та найвідоміших технічних університетів України – КПІ ім. І. Сікорського. Сфера енергоефективності потребує не лише активних законодавчих реформ, а й ґрунтовної науково-освітньої роботи, висококваліфікованих фахівців, новітніх технічних розробок та рішень», – повідомив Костянтин Гура під час підписання Меморандуму.

Відповідно до укладеного Меморандуму заплановано залучення студентської молоді до активної науково-дослідної роботи, а також організація спільних освітніх та публічних заходів.

Крім цього, для студентів передбачається можливість пройти навчальну практику у Держенергоефективності та безпосередньо долучитися до розробки пропозицій щодо реалізації державної політики у сфері енергоефективності та «зеленої» енергетики.

Як нагадав Костянтин Гура, в Україні зростає кількість нових проєктів із сертифікації будівель, термомодернізації об’єктів бюджетної та комунальної сфери, енергоаудиту та енергоменеджменту, проєктування та встановлення об’єктів на відновлюваних джерел енергії та альтернативних видах палива тощо. Це, у свою чергу, обумовлює попит на якісну підготовку відповідних спеціалістів.  Від їхніх знань та цілей залежить і майбутній сталий розвиток країни.

Author: Vadim