Новини відновлювальної енергетики

Фірма Neste, найбільший у світі виробник відновлюваного дизельного палива та екологічно чистого авіаційного палива (SAF), що виробляється з відходів та залишкової сировини, та Air bp підписали угоду про пропозицію збільшеного обсягу екологічно чистого авіаційного палива для клієнтів аеропортів.
 
Збільшення пропозиції SAF є відповіддю на попит з боку існуючих і нових клієнтів авіакомпаній, а також з боку Норвегії, де існує вимога, згідно з якою 0,5% всього проданого авіагасу має становити SAF.
 
«Air bp прагне підтримувати наших клієнтів та авіаційну галузь загалом на їхньому шляху до досягнення своїх цілей щодо зниження викидів вуглецю. Ми вважаємо, що екологічно чисте авіаційне паливо відіграватиме важливу роль у процесі відновлення галузі від наслідків пандемії COVID-19. Завдяки нашій постійній успішній співпраці з Neste, ми раді запропонувати нашим клієнтам значно збільшений обсяг SAF, оскільки вони працюють над скороченням своїх викидів», – говорить Мартін Томсен, головний виконавчий директор Air bp.
 
Річна виробнича потужність Neste становить 100 тис. т авіаційного палива. У зв’язку з розширенням НПЗ у Сінгапурі та можливими додатковими інвестиціями у НПЗ у Роттердамі до 2023 року Neste зможе виробляти близько 1,5 млн т SAF на рік.
Зазначене паливо відповідає міжнародним стандартам та сертифікату ISCC Proof of Sustainability, здатне скоротити викиди в атмосферу парникових газів на дев’яносто відсотків порівняно з реактивним паливом, що видобувається з надр.

Author: Vadim