Міненерго скасувало свій наказ про встановлення обмежень на ринку електроенергії

Міністерство енергетики скасувало свій наказ, яким планувалося зобов’язати учасників ринку електроенергії закуповувати на ринку «на добу наперед» (РДН) щонайменше 10% від подекадного споживання.

Відповідні зміни передбачено наказом №205 від 15 червня «Про скасування наказу Міністерства енергетики України від 26 травня 2022 року N187», повідомляє галузеве видання ExPro.

«Скасувати наказ Міністерства енергетики України від 26 травня 2022 року N 187 «Про стабілізацію роботи ринку електричної енергії», зареєстрований у Міністерстві юстиції України 30 травня 2022 року за N583/37919», – йдеться в новому наказі.

Як повідомлялося, Міністерство енергетики 26 травня видало наказ, за яким учасники ринку електричної енергії мали закуповувати на ринку «на добу наперед» щонайменше 10% від загального обсягу подекадного споживання. Він мав набути чинності 1 липня.

Документом пропонувалося встановити, що в разі нездійснення учасником ринку покупки на ринку «на добу наперед» обсягу електричної енергії, визначеного у п.1 цього наказу, такий учасник ринку зобов’язаний докупити відповідні обсяги електроенергії на ринку «на добу наперед» у наступній декаді. У разі невиконання учасником ринку цієї вимоги учасник набував би статусу «дефолтний». Ряд експертів вказував, що запровадження обмежень на ринку електроенергії належать до повноважень НКРЕКП, а не Міністерства енергетики.

Author: Vadim