Оновлений алгоритм отримання грантів на навчання

До уваги вступників 2024 року, 13 вересня уряд ухвалив зміни до Постанови про реалізацію пілотного проєкту щодо надання державних грантів на здобуття вищої освіти в частині алгоритму отримання гранту. Важливо: умови для надання державних грантів та їхні суми не змінюються!

Оновлений алгоритм отримання грантів: потрібно з 15 вересня до 5 листопада підтвердити отримання державного гранту через мобільний застосунок Дія. Для цього необхідно:

  • Оновити Дію
  • Знайти в переліку документів Сертифікат на навчання
  • Натиснути Отримати грант
  • Із 15 вересня до 5 листопада активувати грант Дія.Підписом
  • Дія сповістить, коли університет отримає гроші з вашого гранту.

Активувати сертифікат потрібно до 5 листопада, щоб не втратити можливість ним скористатися. Сертифікат щороку формуватиметься в Дії.

Важливо: подати заявку на грант може студент / студентка самостійно (без участі одного з батьків або законних представників). Студенти / студентки, які за результатами НМТ можуть претендувати на грант, уже отримали повідомлення про цю можливість у своєму електронному кабінеті вступника.

Також розпочала роботу консультаційна телефонна гаряча лінія МОН для запитань про надання державних грантів на навчання. Якщо ви маєте запитання, — звертайтеся на гарячу лінію МОН за номером 0 (800) 50-45-70 або пишіть на пошту grant_mon@mon.gov.ua. Консультаційна підтримка працюватиме з 16 вересня до 5 листопада. Графік роботи: понеділок–четвер з 9:00 до 17:00 та п’ятниця — з 09:00 до 16:00.

Оновлений алгоритм отримання грантів на навчання

Схожі записи