Нацкомісія перевірить ще 6 обленерго через скарги на дотримання графіків відключень

Національна комісія, яка здійснює держрегулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, проведе позапланові виїзні перевірки ще шести операторів системи передачі (ОСР, обленерго) щодо дотримання графіків відключень електроенергії.

«Перевірки стосуються перерв у електропостачанні, дискримінації при розподілі електроенергії», – сказав на засіданні регулятора директор департаменту ліцензійного контролю НКРЕКП Ярослав Зеленюк, пише Інтерфакс-Україна.

Цього разу під перевірки потрапили ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі», ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», ПрАТ «Львівобленерго», АТ «Полтаваобленерго», АТ «Хмельницькобленерго» та АТ «Чернівціобленерго».

Таким чином, НКРЕКП починаючи з кінця 2022 року вже ухвалила рішення про перевірки обленерго щодо скарг споживачів на дискримінаційні відключення та не інформування про терміни відключень на дев’яти засіданнях.

З урахуванням рішення комісії від 14 лютого під перевірки потрапили по сім разів ПрАТ «ДТЕК Київські електромережі» та ПрАТ «ДТЕК Київські регіональні електромережі», п’ять – АТ «ДТЕК Одеські електромережі», АТ «Полтаваобленерго» та АТ «Хмельницькобленерго», чотири – ПрАТ «Закарпаттяобленерго», АТ «Вінницяобленерго», АТ «Чернівціобленерго» та ПрАТ «Волиньобленерго», тричі – ВАТ «Тернопільобленерго», та ПрАТ «Львівобленерго», двічі – ПАТ «Черкасиобленерго», і по одному разу – АТ «Прикарпаттяобленерго», «Чернігівобленерго».

Загалом комісія перевіряє більше половини обленерго – 14 операторів.

Author: Vadim