ІТАЛІЙСЬКА ENEL ПЕРЕДАСТЬ УКРАЇНІ 5 700 СОНЯЧНИХ ПАНЕЛЕЙ

Комісар Єврокомісії з енергетики Кадрі Сімсон, генеральний директор Enel Франческо Стараче та міністр енергетики України Герман Галущенко зустрілись у Брюсселі 3 березня, щоб вітати зобов’язання Enel з безоплатної передачі Україні 5 700 сонячних фотоелектричних панелей для загальної потужності близько 2 МВт, передає «Інтерфакс-Україна».

Подаровані сонячні фотоелектричні панелі, постачання яких має відбутись до літа 2023 року, покриють до 11400 квадратних метрів дахів різних громадських будівель в Україні. Вони будуть забезпечувати електрикою школи, лікарні та пожежні частини

Єврокомісар Кадрі Сімсон зазначила, що цей проєкт запускає більш широку ініціативу щодо підвищення енергетичної безпеки України за рахунок розвитку їх поновлюваних потужностей.

«Він демонструє європейську солідарність у дії та демонструє, як інвестиції у виробництво екологічно чистих технологій можуть зробити Європу більш енергобезпечною та незалежною. Я дуже вдячна Enel за цю щедру пожертву Україні. У черговий раз Enel доводить, що є лідером не лише як компанія, яка перебуває на передньому краї інновацій у галузі екологічно чистих технологій, але й у плані своєї корпоративної соціальної відповідальності. Ми пишаємось тим, що сонячні панелі європейського виробництва допоможуть підвищити енергетичну безпеку шкіл, лікарень та інших громадських будівель в Україні», – сказала вона.

В ЄК констатували, що ця ініціатива є частиною зусиль, які вживає ЄС для забезпечення автономних рішень, спрямованих на забезпечення електроенергією ключових громадських будівель в Україні.

Enel (Ente nazionale per l’energia elettrica) – італійський багатонаціональний виробник та дистриб’ютор електроенергії та газу.

Author: Vadim