Із Франції в Україну відправили перший мільйон енергоощадних лампочок

Першу партію LED-лампочок з 5 мільйонів, закуплених коштом французького уряду, відправили з містечка Мольсхайм біля Страсбурга до України. Як передає Укрінформ, до українського кордону рухається 9 фур, які доправлять до України перший мільйон світлодіодних лампочок.

Конвой організований у межах виконання рішень Міжнародної конференції «Солідарність з українським народом», яка відбулася у Парижі 13 грудня. Доставка до України здійснюється через гуманітарний хаб у Румунії.

Відправлення координується Центром кризової допомоги та підтримки Міністерства Європи та закордонних справ Франції у рамках Механізму захисту Європейського Союзу (MPCU).

Під час церемонії відправлення було зазначено, що енергетична підтримка Франції прискорюється завдяки доставці загалом 5 млн світлодіодних лампочок і 63 додаткових генераторів високої потужності.

Як повідомлялося, Європейська Комісія профінансує закупівлю близько 30 млн світлодіодних ламп для України, загалом в Україну планують направити 50 млн таких ламп.

Author: Vadim