«Центренерго» вперше почало експортувати електроенергію

Державна компанія «Центренерго» сьогодні, 26 квітня, вперше в історії розпочала експорт електроенергії. Про це повідомляє пресслужба Фонду державного майна (ФДМУ), в управлінні якого знаходиться компанія.

«Першим зарубіжним покупцем стала Молдова. Експорт надасть можливість «Центренерго» зменшити залежність від ситуації на вітчизняному ринку електроенергії і отримати доступ до ринків ЄС», – зазначається у повідомленні.

У ФДМУ додали, що «Центренерго» працює над розвитком співпраці з європейським енергетичним сектором, щоб збільшити обсяги експорту електроенергії.

Як повідомлялося, державна генеруюча компанія «Центренерго» за підсумками роботи у 2022 році отримала 7,24 млрд грн збитку, що в 7 разів більше, ніж у 2021 році.

Нагадаємо, наглядова рада державного ПАТ «Центренерго» 9 грудня 2022 року призначила виконувачем обов’язків генерального директора Володимира Єгорова замість Віталія Довгаля, який обіймав цю посаду з жовтня 2021 року.

Єгоров раніше працював заступником комерційного директора ПАТ «Донбасенерго» та директором ТОВ «ДЕ Трейдінг» народного депутата Максима Єфімова (група «Довіра»). Йому також належить 89% у постачальнику енергоресурсів ТОВ «Артлекс-Енерджі».

Наприкінці грудня наглядова рада “Центренерго” обрала також до 13 лютого членами дирекції товариства Олександра Шайтана та Максима Федотова, який, зокрема, очолював юрдепартамент енергопостачальника ТОВ «Артлекс-Енерджі».

«Центренерго» експлуатує 23 блоки (18 – пилокутні та п’ять – газомазутні) на Вуглегірській, Зміївській та Трипільській ТЕС сумарною встановленою потужністю 7660 МВт. Державі належить 78,3% акцій товариства.

Author: Vadim