У ДТЕК розповіли про ремонт енергосистеми і чому в деяких будинках не зникає світло

Через особливості забудови в Києві та інших містах у деяких будинках, у години відключень не вимикають електропостачання, оскільки вони інтегровані з об’єктами інфраструктури. Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказав виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук, повідомляє Укрінформ. «Це найбільш часте запитання: чому у мене світла немає, а в сусіда є. Справа в тому, що в Києві, і в інших містах дуже висока інтеграція житлової забудови з іншими об’єктами, які не відносяться до житлового фонду. В багатьох будинках змонтовані чи вбудовані об’єкти критичної інфраструктури, підстанції, які забезпечують воду, зв’язок, сервери, зберігання ліків, розташування органів державної влади, правопорядку та інше. Деякі будинки приєднані на одну лінію з об’єктами критичної інфраструктури, наприклад, з лікарнями. Тому це значить, що неможливо вимкнути будинок, не вимкнувши об’єкт інфраструктури. Тому ми передивилися всі будинки в м. Києві, і залишаються зараз зі світлом саме ті, де є об’єкти критичної інфраструктури. Тому не можна їх вимикати, і вони будуть зі світлом. Всі решта будинків вимикаються відповідно до графіків, які опубліковані на сайтах нашої компанії», зазначив Дмитро Сахарук.

За його словами, після обстрілів критичної інфраструктури на початку тижня ремонтні роботи тривають. Через великі обсяги пошкоджень, зокрема, станцій, які забезпечують передачу електроенергії, на відновлення потрібно багато часу. Він нагадав, що в північних та центральних областях, м. Києві вводяться обмеження споживання електроенергії шляхом застосування графіків погодинних вимкнень. Зокрема, через неможливість повністю забезпечити попит на електроенергію це відключення триває по чотири години з тим, щоб знизити споживання і збалансувати попит і пропозицію.

Стосовно обладнання, яке необхідне для відновлення електропостачання, Сахарук додав, що поки що компанія використовує ті запаси деталей та обладнання, які були в наявності. Однак після трьох хвиль обстрілів вони вже закінчуються.

Author: Vadim