Україна розпочала процес інтеграції до ініціативи Тримор’я

Україна стала партнеркою «Ініціативи трьох морів» та почала процес інтеграції в об’єднання. Про це повідомила заступниця голови Верховної Ради Олена Кондратюк на сьомому саміті Ініціативи, передає пресслужба парламенту у Telegram.

«Україна сьогодні розпочала процес інтеграції в «Ініціативу трьох морів» як партнерка цього об’єднання. Україна дуже зацікавлена стати членом та активної учасницею цієї ініціативи», – зазначила вона.

За словами Кндратюк, Україна розглядає співпрацю у форматі «Ініціативи трьох морів», як невід’ємну і прикладну складову інтеграції України до європейського політичного, економічного, енергетичного, безпекового та гуманітарного простору.

«Без України архітектура Тримор’я буде неповною. Ми є великою чорноморською державою. Протяжність української берегової лінії Чорного моря становить 1540 кілометрів, що є майже половиною від її загальної довжини. Присутність України у Тримор’ї робить довершеною як міжрегіональну, так і європейську архітектуру безпеки, транспортної та енергетичної інфраструктури», – підкреслила віцеспікерка.

Кондратюк також внесла на розгляд та обговорення Саміту ідею створення парламентської асамблеї Тримор’я.

Author: Vadim