Теплотехніки та енергозбереження

БІЛОУС ІННА ЮРІЇВНА
В.о. завідувача кафедри
к.т.н., доцент

Спеціальність «Енергетичний менеджмент» було відкрито у 1997 році.

Кафедра Теплотехніки та енергозбереження готує фахівців з енергетичного менеджменту (ЕМ): для паливно-енергетичного та електроенергетичного комплексів, промислових підприємств усіх галузей; адміністрацій та держустанов, наукових, проектних організацій; ЖКГ та сільського господарства; об’єктів водного та залізничного транспорту; різного роду фірм, агенцій, асоціацій та інших структур.

Головним завданням фахівців з ЕМ є забезпечення ефективного використання всіх видів енергоносіїв. Вони здатні здійснювати енергетичний аудит і бізнес-планування, обирати енергоефективне обладнання; проводити вимірювання з використанням сучасних комплексів та верифікацію даних і розрахунки ефективних режимів енерговикористання; створювати сучасні системи енергетичного менеджменту; працювати за сучасними енергозберігаючими технологіями; проводити моніторинг енергоспоживання та екологічного стану промислових підприємств та організацій на регіональному рівні на основі широкого застосування математичних моделей, інформаційних і комп’ютерних технологій, сучасних лабораторій.

Фахівці з ЕМ покликані реалізовувати енергозберігаючу політику, проводити експертизу та енергетичний аудит та організовувати енергетичний менеджмент.

Кафедра теплотехніки та енергозбереження успішно співпрацює з такими компаніями та організаціями:

КП «Група впровадження проекту з енергозбереження в адмін. та громадських будівлях м. Києва»; ПАТ «Київенерго»; Інститут технічної теплофізики НАН України; Інститут газу НАН України; СВП «Київські ТЕЦ»; Інститут вугільних енерготехнологій НАН України; ТОВ «ЄВРО-РЕКОНСТРУКЦІЯ»; ДП НЕК «Укренерго»; ТОВ «Завод енергетичного обладнання «ДАН»; ДП «Державний науково-дослідний інститут будівельних конструкцій».

te1
te2
te3
previous arrow
next arrow

Web-сайт кафедри: http://te.kpi.ua
E-mail: te@kpi.ua
Адреса: 03056, м. Київ, вул. Борщагівська, 115, корпус 22, кiмн. 410a
Телефон: +38 044 204-82-50, +38 044 204-96-90