Тайвань заборонив експорт чипів до рф та білорусі

Міністерство економіки Тайваню обмежує продажі процесорів на частоту менше 25 МГц до Росії та Білорусі через вторгнення в Україну. «Цього тижня Міністерство економіки Тайваню опублікувало список стратегічних високотехнологічних товарів, які заборонено експортувати до Росії та Білорусі. У міністерстві заявили, що експорт цих високотехнологічних товарів також заборонений з Білорусі, оскільки це може допомогти Росії обійти санкції.

Фірмам з цих двох країн тепер заборонено купувати мікропроцесори або мікросхеми тайванського виробництва, які мають будь-які з наступних характеристик: швидкість продуктивності 5 гігафлопс або вище, тактова частота понад 25 МГц, зовнішнє з’єднання зі швидкістю передачі даних 2,5 МБ/с або більше, більше 144 контактів або основний час затримки поширення менше 0,4 наносекунд», – йдеться у повідомленні.

Крім того, Тайвань більше не продаватиме обладнання для виробництва чипів цим країнам. Це включає обладнання для вирівнювання та експонування для виробництва пластин, сканери та скануючи електронні мікроскопи.

Author: Vadim