Старт проєкту Civil Society Energy for Resilient Ukraine

🌿 ГО “Агенція сталого розвитку “Синергія” (м. Вінниця) у партнерстві з німецьким кооперативом WECHANGE eG (м. Берлін) запрошують експертів (-ок) у сфері відновлюваної енергетики до участі у фокус-груповому дослідженні для створення білої книги “Перспективи розвитку спільнот для “зеленого” енергетичного переходу в Україні” в межах проєку з розбудови «зелених» енергетичних спільнот «Civil Society Energy for Resilient Ukraine». Організаційна підтримка проведення фокус-групового дослідження забезпечується фахівцями незалежного дослідницького центру ”СОЦІОІНФОРМ”.

Метою фокус-групового дослідження є визначення основних передумов, перешкод та можливостей створення енергетичних спільнот для стимулювання використанням ВДЕ в Україні з урахуванням фінансової, технічної, законодавчої, соціально-екологічної та інформаційної складової.

Цільова аудиторія:

✅енергоменеджери,
✅“зелені” активісти в громаді, які готові реалізовувати проекти ВДЕ;
✅фахівці департаменту енергетики муніципалітету та бізнес-компаній, які встановлюють та експлуатують ВДЕ,
✅науковці,
✅експерти,
✅представники професійних громадських організацій,
✅представники фінустанов, які підтримують ВДЕ (кредити),
✅голови ОСББ.

Опис активностей. Для визначення можливостей, перешкод та потенційних переваг створення енергетичних спільнот в Україні, в межах проєкту заплановано проведення фокус-групового дослідження змішаного формату.

🤝💰😎 Фінансові, технічні та законодавчі аспекти створення енергетичних спільнот розглядатимуться в межах проведення 3 експертних онлайн фокус-груп від 6-10 осіб , в той час як соціально-екологічні та інформаційні аспекти буде розглянуто в межах проведення 2 оффлайн фокус-груп від 6-10 осіб. Питання щодо законодавчої бази, державної підтримки, потенційних моделей та очікуваних переваг в енергетичній безпеці та декарбонізації будуть адресовані 5 невеликим групам експертів у рамках модерованих фокус-груп.

Ідея та перспективи створення енергетичних спільнот, дорожня карта підтримки потенційних енергетичних спільнот, а також перші результати дослідження будуть обговорені в межах 2 публічних діалогів з представниками громадянського суспільства та місцевими громадами в Україні із залученням ЗМІ. Обговорення об’єднає не менше 30 осіб в офлайн-режимі в двох обласних центрах: у Вінниці та Львові. В межах зазначених заходів відбудеться презентація результатів 3 попередньо проведених онлайн експертних фокус-групових досліджень. Результати дослідження презентуватимуть українські та німецькі експерти.

Тривалість активностей: чевень 2023 ➡️ вересень 2023

Ми шукаємо талановитих та досвідчених спеціалістів у сфері відновлюваної енергетики для участі в якості респондентів фокус-групового дослідження та лекторів та/або наставників (менторів) для учасників кейс-чемпіонату “RE-ENERGIZE UKRAINE”.

Заповнюйте анкету: https://bit.ly/3C2BNlb

Детальніше про проєкт: https://bit.ly/3BZYFS9

📆 Дедлайн: до 05 червня 2023 року

Author: Vadim