Співпраця з МАН

Февраль 2018 — Бердянський муніципальний ліцей

Мета організацій: підвищення ефективності щодо організації дослідницько-експериментальної діяльності учнів, спрямованих на задоволення їх потреб у творчій самореалізації та професійному самовизначенні.

Учасники організації заходу: професорсько-викладацький склад, керівники, методисти кафедр ІЕЕ НТУУ «КПІ ім. І.Сікорського», керівники, методисти наукових відділень та наукових товариств МАН України фізико-технічного напрямків, наукові керівники МАН України – педагоги загальноосвітніх навчальних закладів.

ВІДКРИТА НАВЧАЛЬНА ЛАБОРАТОРІЯ ІЕЕ

В ІЕЕ функціонує секція Київського відділення МАН України  відділення Технічні науки – «Екологічно безпечні технології та ресурсозбереження» (керівник секції д.т.н., проф. Дичко Аліна Олегівна).

У 2018 р. в ІЕЕ було проведено ІІ (міський) етап конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів-членів Київської МАН, в якому прийняло участь 14 членів та слухачів МАН 8-11 класів ліцею КПІ ім. Ігоря Сікорського, ЦНТТМ «Сфера», Київської інженерної гімназії, ліцею № 142, СШ I-III ступенів з поглибленим вивченням іноземної мови №94 «Еллада», СШ № 314, 49, 254, 317 м. Києва.

Тематика дослідницьких робіт в 2018 році:

  • Звалища та довкілля
  • Популяризація екологічно безпечного способу життя
  • Альтернативна енергетика
  • Енергозбереження в побуті та навчальному закладі

Фахівцями та науковцями ІЕЕ було здійснено консультування учнів-членів Київської МАН та заочне оцінювання науково-дослідних робіт школярів.

Кращі дослідження було представлено також на виставці-конкурсі науково-технічних розробок «Майбутнє України», членами журі якого були також викладачі ІЕЕ.

За результатами захисту робіт кращі учасники були запрошені до навчання в ІЕЕ.

“Науковий променад” Київської МАН України

НП18 вересня у колоній залі КМДА відбувся “Науковий променад” Київської МАН України. За програмою заходу відбулися майстер-класи, наукові шоу, конкурси та вікторини. В організації проведення заходу було задіяно представнеків ІЕЕ (доцент кафедри електропостачання Побігайло В.А.)