Розвиваємо міжнародну співпрацю та проєктну діяльність!

12-13 січня 2023 року представниця кафедри АЕМК НН ІЕЕ  від наукової групи “Хіммотологічної надійності та енергоощадних технологій в енергетиці та транспорті” Анна Яковлєва була делегована  для участі у низці зустрічей на базі Генерального директорату з досліджень та інновацій Європейської Комісії разом з провідними представниками економіки України – АНТК “АНТРОНОВ”, “Івченко-Прогрес”.  Зустрічі були присвячені реалізації поточного та майбутніх науково-дослідних проєктів за підтримки Європейського Союзу (ЄС).
Так, 12 січня 2022 українська делегація зустрілася з Представниками Європейської комісії для обговорення низки стратегічних питань, таких як, сучасний стан та перспективні напрями діяльності авіаційної галузі в Україні, відбудова та розвиток української економіки, енергетики у повоєнний період, підтримка та розвиток потенціалу українських науково-дослідних та дослідно-конструкторських установ через залучення до реалізації спільних проєктів, що фінансуються за кошти ЄС, участь та допомога ЄС у відбудові України. Серед інших у зустрічі приймали участь представники Генерального директорату з досліджень та інновацій Європейської Комісії ­ Jane Amilhat – керівник підрозділу “Промисловість майбутнього із низьким рівнем викидів”, Natalia Dolya – співробітник з питань політики, Niclas Dzikus – аналітик з досліджень та інновацій підрозділу “Промисловість майбутнього із низьким рівнем викидів”, Felix Hugues – менеджер проєктів Програми Горизонт. За результатом зустрічі отримано беззаперечну та цілковиту підтримку та сприяння українським партнерам.
13 січня була представлена презентації АЕМК НН ІЕЕ та за результатами наші представники отримали індивідуальне запрошення до участі у проєкті EFACA (Environmentally friendly aviation for all types of aircraft). Під час зустрічі учасники проєкту отримали цінні поради та настанови від менеджера, обговорили детальний план роботи на період реалізації проєкту та на найближче півріччя зокрема та узгодили спільні дії для досягнення цілей проєкту. На разі розробляється план роботи.

Author: Vadim