Оцінка збитків України від розв’язаної Росією війни може зрости до 800 мільярдів євро

Визначена Світовим банком сума збитків України від розв’язаної Росією війни у понад 400 млрд євро після звільнення окупованих територій від російських загарбників може подвоїтися. Про це прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив під час двосторонньої конференції з питань відновлення України у Римі, повідомляє Укрінформ.

«На жаль, Росія нанесла колосальні руйнації. За оцінками Світового банку, лише на контрольованій території України наші збитки складають понад 400 млрд євро. Це велика сума, і я впевнений – після звільнення всієї території України ця сума подвоїться», – сказав Шмигаль.

Водночас він наголосив, що українська влада вже має бачення того, як буде відбудовувати державу, а також запросив італійські компанії долучатися до проєктів з відбудови.

«Переконаний, що відновлення України стане найбільшим бізнес- та інвестиційним проєктом на Європейському континенті з часів Другої світової війни», – сказав прем’єр-міністр.

Як повідомлялося, аналітики Світового банку у березні переглянули в бік збільшення фінансові потреби України на відбудову та подолання наслідків розпочатої Росією повномасштабної війни. За їх оцінками, повоєнна відбудова та відновлення обійдеться в суму не менше $411 мільярдів. Джерело: https://biz.censor.net/n3414608

Author: Vadim