Міжнародний офіс НН ІЕЕ звертає увагу студентів на можливість отримання стипендії для проведення дослідження у Німеччині

З 15 листопада 2022 року до 13 січня 2023 року зацікавлені молоді науковці (переважно аспіранти) можуть подати заяву на стипендію від д-ра Дітріха та д-р Ельке Мьоллер від Фонду DAAD.

Ця стипендія пропонується виключно для українських студентів останнього року магістратури або аспірантів, які перебувають в Україні, в наступних галузях:

правознавство у Київському національному університеті імені Тараса Шевченка

та

електротехніка у Національному технічному університеті України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського».

Дослідницька стипендія тривалістю до 4 місяців дає можливість займатися науковим проектом/роботою та отримати міжкультурний досвід у Німеччині. Розмір стипендії становить 1.200 євро на місяць для аспірантів, 861 євро для студентів магістратури. Початок стипендії – не раніше червня 2023 року. Кандидати з базовими знаннями німецької мови матимуть перевагу.

Стипендію пропонує Фонд DAAD, який переслідує подібні цілі, як і головна компанія DAAD e.V., але реалізовує їх за допомогою пожертв від приватних осіб, а не з бюджетних коштів. Фонд DAAD та зареєстрована спілка DAAD e.V. тісно співпрацюють над реалізацією стипендіальних програм.

Д-р Дітріх та д-р Ельке Мьоллер колись вчилися за програмою обміну в Україні. Він вивчав електротехніку, а вона – міжнародне право. Обидва зробили чудову кар´єру і зараз мають можливість допомогти іншим. З огляду на їхні зв´язки з Україною та теперішню ситуацію вони хочуть надати підтримку молодим українським дослідникам під час перебування у Німеччині.

За детальнішою інформацією студенти НН ІЕЕ можуть звертатися до Чернецької Юлії Валентинівни (j.chernetska@ukr.net).

Author: Vadim