Ключова роль охорони праці в боротьбі з пандемією COVID-19

13 грудня 2021 року розпочав роботу тижневий онлайн-курс, організований Міжнародною організацією праці, «Ключова роль охорони праці в боротьбі з пандемією COVID-19».

На п’яти вебінарах експерти МОП презентують останні дослідження та політичні рекомендації щодо виходу після кризи пандемії COVID-19 зі збереженням безпечних та здорових умов праці.

Організатори курсу нагадали, що Всесвітня організація охорони здоров’я підтримує добровільність вакцинації, а Міжнародна організація праці — підтримує рекомендації ВОЗ.

Під час заходу було обговорено ситуацію в Україні про відсторонення невакцинованих працівників сфери освіти від роботи без виплати заробітної плати та без матеріальної допомоги, в якості компенсації.

Антоніо Хосе Робало дос Сантос — спеціаліст МОП з питань управління сфери праці, інспекції та охорони праці в Східній Європі та Центральній Азії наголосив, що кожна країна при прийнятті нормативно-правових актів та встановленні санкцій має керуватися статтею 9 Конвенції 1981 року про безпеку й гігієну праці та виробниче середовище № 155. Ця стаття передбачає застосування адекватних санкцій за порушення нормативно-правових актів:

Утілення в життя нормативно-правових актів, які стосуються безпеки й гігієни праці та виробничого середовища, забезпечується адекватною та відповідною системою інспекції.

Система втілення в життя передбачає застосування адекватних санкцій за порушення нормативно-правових актів.

Author: Vadim