Зустріч директора ІЕЕ Сергія ДЕНИСЮКА з в.о. Голови Держенергоефективності Костянтином ГУРОЮ

14 січня 2021 року відбулася зустріч директора Інститут енергозбереження та енергоменеджменту Сергія ДЕНИСЮКА з в.о. Голови Державного агентства з енергоефективності та енергозбереження України Костянтином ГУРОЮ. Костянтин Гура – випусник ІЕЕ.

Було обговорено напрямки співпраці ІЕЕ та Держенергоефективності у сфері підготовки енергоменеджерів, формування політики енергоефективності в Україні.

Костянтин Гура зазначив, що сьогодні  Держенергоефективності є крос-секторальним органом, який забезпечує сталий розвиток країни. Агентство підтримує, стимулює, реалізує «зелений» перехід – European Green Deal.

На сьогодні здійснюється реалізація політики щодо підвищення енергетичної ефективності у всіх сферах економіки України. Нові напрями діяльності Держенергоефективності в рамках EU GREEN DEAL: Фонд декарбонізації, Енергетична утилізація відходів, Біржа твердого біопалива, «Зелені» облігації, Green Investment Fund UA, Агентство зеленої енергетики, «Зелений» водень (H2), Гарантії походження, Реєстр установок на біомасі, «Зелені» кредити, Енергоефективність в District Heating.

На зустрічі було відзначено важливість підготовки спеціалістів енергоменеджерів в Україні, роль ІЕЕ у формуванні сучасної моделі енергоменеджера. Костянтин ГУРА підтвердив доцільність укладання Меморандуму про співпрацю між Держенергоефективності та КПІ ім. Ігоря Сікорського.

Author: Vadim