Запаси газу в українських сховищах перевищили 11 мільярдів кубометрів

Запаси природного газу у підземних сховищах (ПСГ) України на початок липня перевищують 11 млрд кубометрів. Про це під час брифінгу повідомив голова “Оператора ГТС України” Сергій Маконон, передає Інтерфакс-Україна.

«Зараз у підземках трохи більше 11 млрд куб. м газу», – сказав він. За його оцінкою, паралельно із закачуванням газу внутрішнього видобутку Україні необхідно додатково імпортувати ще близько 3-4 млрд куб. м у межах підготовки до опалювального сезону.

Наразі імпорт газу в невеликих обсягах здійснюється з боку Польщі, Словаччини та Угорщини. Макогон також повідомив, що зараз оператор працює над розширенням можливостей імпорту газу за трансбалканським напрямом – доступом до LNG-терміналів у Туреччині та Греції. «Там зараз дуже позитивна динаміка щодо азербайджанського газу і ми активно працюємо, щоб українські трейдери мали можливість купувати газ цим маршрутом», – зазначив він. Як повідомлялося, Кабінет міністрів доручив до початку майбутнього опалювального сезону забезпечити запаси газу в ПСГ обсягом 19 млрд куб. м.

Author: Vadim