Держспецзв’язку буде забезпечувати військових безпілотниками

Кабінет міністрів України вніс зміни до положення про Адміністрацію Державної служби спеціального зв’язку та захисту інформації України. Передбачено, що Адміністрація Держспецзв’язку відповідно до покладених на неї завдань є замовником закупівлі товарів, робіт і послуг у сфері публічних закупівель, державним замовником у сфері оборони, в тому числі щодо закупівлі, виробництва, ремонту безпілотних літальних апаратів (планерів, коптерів, дронів тощо). Про це повідомив постійний представник уряду у парламенті Тарас Мельничук.

«Установлено, що Адміністрація Держспецзв’язку організовує забезпечення безпілотними літальними апаратами (планерами, коптерами, дронами тощо), їх експлуатацію і застосування», – написав Мельничук.

Також Адміністрація Держспецзв’язку має право одержувати безоплатно інформацію, документи й матеріали, необхідні для виконання покладених на Держспецзв’язку завдань, в тому числі щодо потреби у кількості і тактико-технічних характеристиках безпілотних літальних апаратів

Відповідну інформацію Адміністрація може отримувати від державних органів та органів місцевого самоврядування, військових формувань, підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності та їх посадових осіб, а також громадян та їх об’єднань.

Author: Vadim