Відкрита університетська студентська олімпіада з дисципліни «Енергетичний менеджмент»

10-12 квітня 2023 року у дистанційному режимі та синхронному форматі із забезпеченням надійної ідентифікації кафедри електропостачання НН ІЕЕ і теплової та альтернативної енергетики НН ІАТЕ спільно провели відкриту університетську студентську олімпіаду з дисципліни «Енергетичний менеджмент» для спеціальностей 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка і 144 Теплоенергетика.

Метою проведення Олімпіади було виявлення та підтримка обдарованої студентської молоді, стимулювання творчої праці студентів, підвищення якості підготовки фахівців, активізація навчально-пізнавальної діяльності студентів, системного вдосконалення навчального процесу тощо. До цього заходу долучилося 34 учасники, які представляли провідні технічні університети України, а саме: Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний технічний університет “Харківський політехнічний інститут”, Вінницький національний технічний університет, Національний технічний університет «Дніпровська Політехніка», Національний університет «Одеська політехніка», Національний університет «Запорізька політехніка», Національний авіаційний університет, Центральноукраїнський національний технічний університет, Національний університет біоресурсів і природокористування, Український державний університет науки і технологій, Київський національний університет технологій та дизайну.

На урочистому відкритті Олімпіади з вітальним словом до учасників звернулися директор НН ІЕЕ, співголова оргкомітету КПІ ім. Ігоря Сікорського, професор Сергій ДЕНИСЮК; заступник директора з навчально-виховної роботи НН ІАТЕ професор Євген ГАВРИЛКО, завідувачка кафедри теплової та альтернативної енергетики професор Ольга ЧЕРНОУСЕНКО та в.о. завідувач кафедри електропостачання Денис ДЕРЕВ’ЯНКО.

Журі зазначило, що учасники олімпіади показали високий рівень підготовки з енергетичного менеджменту, уміння розв’язувати завдання як електроенергетичного спрямування, так і теплоенергетичного у сфері енергоефективності та енергозбереження. Такі знання, які продемонстровані учасниками, показують належний рівень готовності студента-енергоменеджера в майбутньому стати конкурентоспроможним фахівцем.

В рамках Олімпіади було проведено два цікавих вебінари для всіх бажаючих бакалаврів та магістрів спеціальностей 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка і 144 Теплоенергетика. Перший вебінар був проведений Головою Асоціації енергоаудиторів України, директором ТОВ «Центр ефективного енерговикористання» Вадимом ЛИТВИНОМ на тему «Потреби та перспективи енергоефективності у військовий і мирний часи»; другий – інженером технічного відділу компанії HERZ Михайлом МАЦУНИЧЕМ на тему «Комплексні системи реновації будівель від компанії HERZ».

15 квітня відбулося урочисте закриття Олімпіади, з вітальним словом до учасників Олімпіади звернувся директор НН ІЕЕ, співголова оргкомітету КПІ ім. Ігоря Сікорського, професор Сергій ДЕНИСЮК, який нагородив переможців Олімпіади за спеціальністю 141 Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка: дипломами І ступеня – Тупотіну Єлизавету (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського») та Пташник Ірину (Центральноукраїнський національний технічний університет); дипломом ІІ ступеня – Журбіна Олександра (Національний технічний університет «Дніпровська Політехніка»); дипломом ІІІ ступеня – Кацімона Олександра (Вінницький національний технічний університет).

Також з вітальним словом до учасників Олімпіади звернувся заступник директора з навчально-виховної роботи НН ІАТЕ професор Євген ГАВРИЛКО, який нагородив переможців Олімпіади за спеціальністю 144 Теплоенергетика: дипломом І ступеня – Розумну Діану (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»); дипломом ІІ ступеня – Чижа Станіслава (Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського»); дипломами ІІІ ступеня – Оникієнка Сергія (Вінницький національний технічний університет) та Оксимця Юрія (Національний університет біоресурсів і природокористування).

До привітання наших переможців приєдналися спонсори Олімпіади директор ТОВ “ЕСКО Україна” Григорій РОМАНЮК, комерційний директор E.NEXT-Україна Сергій КУЗОВКІН; виконавчий директор АйСі консулентен Олена РИБАК; координатор проєктів ГО «Школа енергоефективності» Анастасія ЛІСОВИК, інженер технічного відділу компанії HERZ Україна Михайло МАЦУНИЧ; керівник регіональних продажів ВІЛО Україна Геннадій ПОБЕРЕЗНІЧЕНКО; співзасновник та керуючий партнер групи компаній Advansys Group Олександр ЗМІХНОВСЬКИЙ.

По завершенню побажали студентам вагомих показників у навчанні, наукових звершень, успіхів у втіленні запланованого, нових перемог у житті.

Окрему подяку хочемо висловити доценту кафедри електропостачання Олені БОРИЧЕНКО і доценту кафедри теплової та альтернативної енергетики Інні БІЛОУС за підготовку, організацію і проведення Олімпіади.

Також висловлюємо подяку організаційному комітету та журі Олімпіади!

Author: Vadim