Вторгнення Росії завдало величезної шкоди українській екології

Медіа-корпорація DW оприлюднила вкрай тривожні факти.

Отруйні сільгоспугіддя

☑️ Щонайменше 10,5 млн га сільськогосподарських угідь в Україні забруднені отруйними речовинами через бойові дії. Через рослини, воду та тварин токсини рано чи пізно потраплять до організму людини.

Невидимий слід

☑️ Руйнування під час російських обстрілів будівель та будинків призводить до викидів в атмосферу азбесту, а після пожеж на НПЗ нафта та хімікати проникають у підземні горизонти.

Канцерогени у ґрунті

☑️ Проби ґрунту в Харківській області показали високу концентрацію канцерогенних важких металів, таких як свинець, миш’як, ртуть та кадмій. Ці метали містяться у боєприпасах і потрапляють у ґрунт після підривів.

Загрози здоров’ю

☑️ Ртуть, зокрема, спричиняє пошкодження нервових клітин і це може призвести до вроджених дефектів у дітей. А свинець може призвести до порушень розвитку плода та викиднів.

Заражене море

☑️ Німецькі токсикологи вважають, що Чорне море перетвориться на море, повне отруйних боєприпасів, які практично неможливо буде утилізувати. Морській флорі та фауні буде завдано непоправної шкоди.

Рахунок на мільярди

☑️ За попередньою оцінкою Інституту імені Соколовського, збитки екології та втрати земельного фонду вже обійшлися Україні в суму не менше $15 млрд. На жаль, вона зростає з кожним днем війни. Але рахунок на відновлення довкілля буде виставлений загарбникам, і росія сповна заплатить по кожній позиції.

Author: Vadim