Всеукраїнський форум високого рівня «Освіта і наука у сфері енергоефективності. Енергоефективність у закладах освіти і науки» 24 грудня 2021 р.

У Національному університеті «Львівська політехніка» Держенергоефективності 24 грудня 2021 р. організувало Всеукраїнський форум високого рівня «Освіта і наука у сфері енергоефективності. Енергоефективність у закладах освіти і науки».

Керівництво Міністерство освіти і науки України, Міністерство енергетики України, Держенергоефективності, місцевої влади, ректори університетів (директори інститутів та декани факультетів) обговорили підготовку висококваліфікованих спеціалістів та шляхи модернізації безпосередньо закладів освіти і науки.

Міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет повідомив, що для досягнення енергонезалежності країна здійснює цілу низку заходів. Це і законодавче підґрунтя, і започаткована співпраці МОН та Держенергоефективності.

 «Енергоефективність – це декарбонізація нашої економіки. Це те, що має підвищити якість нашого життя. Співпраця з МОН та закладами освіти важлива, оскільки для розвитку галузі потрібні спеціалісти», – повідомила заступниця Міністра енергетики України Юлія Підкоморна.

Голова Держенергоефективності Валерий Безус повідомив, що розкриття освітньо-наукового потенціалу України в сфері енергоефективності стало одним з пріоритетних напрямів Держенергоефективності. «У вересні ми розпочали співпрацю з МОН. Сьогодні ми вже розробили план заходів з підвищення енергоефективності у закладах освіти до 2026 року», – повідомив Валерій Безус.

На Форумі з доповіддю «КПІ ім. Ігоря Сікорського: місія формування енергоефективного суспільства» виступив директор ННІ ІЕЕ Сергій Денисюк.

Author: Vadim