Ворог обстріляв об’єкти енергетичної інфраструктури в шести областях

Під час чергового обстрілу з боку росіян сталися влучання в об’єкти критичної інфраструктури у Харківській та Львівській областях. Пізніше у Міненерго зазначили, що під обстріли потрапили об’єкти у шістьох областях. Про це повідомляють представники місцевої влади у соцмережах.

Зокрема, очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що «зафіксовано два «прильоти» ворожих ракет в об‘єкт критичної інфраструктури в області».

«Наразі застосовуються аварійні відключення світла. На місці працюють екстрені служби. Інформація уточнюється», – зазначив він. Водночас голова Львівської ОВА Максим Козицький також повідомив про влучання по об’єкті інфраструктури.

«Ворог влучив по об‘єкту критичної інфраструктури у Львівській області. Можливі перебої у постачанні світла та води. Залишайтесь в укриттях. Загроза триває!», – написав він у Telegram.

Пізніше очільниця Івано-Франківської ОВА Світлана Онищук повідомила про пожежу на території одного з енергетичних об’єктів регіону.

«Унаслідок ворожого обстрілу на території об’єкту виникла пожежа. Всі відповідні служби оперативно відреагували на виникнення надзвичайної ситуації. На місце гасіння прибули наші рятувальники задля локалізації пожежі», – наголосила вона.

За попередньою інформацією, постраждалих і загиблих немає. Міністр енергетики Герман Галущенко пізніше повідомив, що прильоти по об’єктах генерації та електромережах внаслідок ворожих атак 14 січня зафіксували у Харківській, Львівській, Івано-Франківській, Запорізькій, Вінницькій та Київській областях.

Зазначається, що через обстріли в більшості регіонів вводяться аварійні відключення. «Наступні дні будуть важкими. Енергетики вже працюють над відновленням постачання електроенергії», – наголосили в Міненерго.

Author: Vadim