АНКЕТУВАННЯ ВИПУСКНИКІВ ІЕЕ 2019 року

АнкетуванняНаприкінці грудня 2019 року на всіх випускових кафедрах ІЕЕ відбулося анкетування випускників-магістрів. Участь в соцопитуванні взяло 119 магістрів, що складає 95 % від загальної кількості випускників 2019 року.


         До анкети випускника ІЕЕ увійшло 21 питання, більшість з яких стосується оцінювання якості навчального процесу, отриманню практичних навичок, профорієнтаційної роботи, працевлаштування, рівня викладання іноземної мови та інше.


         Магістри нашого Інституту в цілому відповідально поставилися до анкетування, надали змістовні відповіді щодо зауважень до навчального процесу, перспектив кар’єрного зростання та перспектив розвитку ІЕЕ.


         Аналіз групи питань щодо якості підготовки свідчить про високу оцінку магістрами загального рівня підготовки фахівців в ІЕЕ (близько 60% оцінили високий рівень, 30% – середній, 10% – низький).


         На середньому рівні студенти оцінили рівень викладання іноземної мови в ІЕЕ (близько 20% оцінили як високий рівень, 50% – середній, 30% – низький).


         Вище середнього було оцінено рівень інформатизації, діджиталізації та користування сайтом, месенджером «Телеграмм» та іншими соціальними мережами в учбовому процесі (близько 60% оцінили як високий рівень, 30% – середній, 10% – низький).


         Нажаль близько 80% студентів у анкеті випускника вказали на неможливість вибору навчальних дисциплін згідно навчального плану.


         Цікава інформація щодо працевлаштування наших випускників. Більше 80% магістрів на питання анкети відповіли, що працювали під час навчання і працюють після закінчення університету, причому 60% за обраною спеціальністю.


         В особистих відповідях на питання анкети більшість випускників указали, що хотіли б додатково вивчати дисципліни, пов’язані з комп’ютерною графікою, сучасними мовами програмування, різними юридичними аспектами майбутньої спеціальності.


         Щодо перспектив розвитку спеціальності, кафедри, інституту, магістри вказали, що хотіли б посилити міжнародну складову навчання, більш плідну взаємодію із закордонними закладами вищої освіти, компаніями, можливості стажування та отримання подвійного диплому.


 


30.01.2020 р.


 


Заст. директора ІЕЕ                                           Олександр ДАНІЛІН

Author: Vadim