Амбулаторії Ірпеня отримали дві мобільні сонячні електростанції

Ірпінський міський центр первинної медико-санітарної допомоги отримав перші дві мобільні сонячні системи українського виробника – компанії «KNESS Energy». Електроенергія, яку вироблятимуть ці мобільні СЕС, сприятиме роботі медичних амбулаторій Ірпінської громади, що найбільше на Київщині постраждала від російської агресії.

«Всесвітня вітроенергетична асоціація WWEA та Глобальна платформа “Global100RE” запустили кампанію “Renewables4Ukraine” зі збору коштів для купівлі та передачі Україні обладнання, зокрема, малих та автономних сонячних систем, включаючи акумулятори, павербанки тощо. Мета спільного проєкту Всесвітньої вітроенергетичної асоціації і Української вітроенергетичної асоціації – допомогти людям із вирішенням енергетичних проблем через спрямованість на підтримку місцевого виробника за принципом “українській продукт – українському споживачу”. Донорами проєкту виступили прості громадяни з різних континентів», – зазначив голова правління Української вітроенергетичної асоціації Андрій Конеченков.

Ірпінський міський голова Олександр Маркушин подякував за підтримку Ірпінської громади в нелегкий час: «Приємно, що Всесвітня та Українська вітроенергетичні асоціації разом із компанією “KNESS Energy” обрали саме Ірпінь для реалізації пілотного проєкту з підтримки закладів первинної медицини на шляху до енергонезалежності. Ситуація в Україні та в Ірпінській громаді, зокрема, цієї зими буде найтяжчою за всю історію Української незалежності. З такими надійними партнерами нам буде легше пережити енергетичну кризу».

Author: Vadim